HOME     
     SOCIAL     
     BUSINESS/FINANCIAR     
     POLITIC/ADMINISTRATIV     
     SPORT     
     INTERNATIONAL     
     DIVERTISMENT/CANCAN     
1 EUR - 4.6603 RON      1 USD - 0.1414 RON      1 GBP - 5.2120 RON      1 CHF - 4.0997 RON      1 XAU - 3.9613 RON Miercuri, 26 Septembrie 2018

POLITIC/ADMINISTRATIV
Românii care cumpără maşini second hand riscă suspendarea înmatriculării şi amenzi de mii de lei

amenda

Românii care plănuiesc să achiziţioneze o maşină second hand trebuie să ştie că din 20 mai au anumite obligaţii. Asta dacă vor să nu li se suspende înmatricularea autoturismului sau să primească o amendă serioasă.

Astfel, în cazurile în care se schimbă proprietarul unei mașini, Codul Rutier va stabili o perioadă mai mare în care noul proprietar să fie obligat să notifice autorităților tranzacția.

În caz contrar, înmatricularea automobilului va fi suspendată automat, iar cel care va circula cu acesta va risca o amendă de până la 2.900 de lei.

Prevederile respective se vor aplica din data de 20 mai 2018.

Circularea pe drumurile publice cu mașinile a căror înmatriculare a fost suspendată va fi interzisă și va putea fi sancționată cu amenzi drastice, se arată în Ordonanța Guvernului nr. 14/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial în august 2017, iar prevederile referitoare la suspendarea înmatriculării se vor aplica de la data de 20 mai 2018.

Suspendarea înmatriculării unui automobil va interveni, în principal, atunci când, în urma achiziționării unei mașini, noul proprietar nu anunță autoritățile despre tranzacție. Concret, noul deținător va trebui să anunțe tranzacția printr-o solicitare de transmitere în evidențele oficiale a dreptului de proprietate asupra automobilului în maximum 90 de zile de la cumpărare.

Acum, acest termen este de doar 30 de zile.

„În situația în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termenul prevăzut la alin. (4) (90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului – n. red.), înmatricularea vehiculului se suspendă de drept până la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietare. În cazul în care până la transcriere intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate asupra vehiculului, termenul (…) curge de la data primei transmiteri a dreptului de proprietate”, este explicat în OG nr. 14/2017.

În același timp, Codul rutier va avea și sancțiuni pentru persoanele care circulă cu automobile a căror înmatriculare a fost suspendată. Mai precis, șoferii vor risca între nouă și 20 de puncte-amendă, adică, în prezent, o amendă între 1.305 și 2.900 de lei.

amenda2

Totodată, polițiștii rutieri vor reține certificatul de înmatriculare al vehiculului și vor elibera o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație, plus că vor retrage plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Detalii pe observator.tv

CITESTE SI
Liviu Dragnea, acuzat de turnătorie la SRI
Adaugat in data de - March 7, 2018

Acesta se întreabă ce va face PSD atunci când generalul Coldea va dezvălui că Liviu Dragnea le-a dat informații constant din interiorul partidului. În postarea lui pe facebook, jurnalistul îl numește turnător…

Gabriela Firea amenință că își va da demisia din toate funcțiile deținute în PSD
Adaugat in data de - March 5, 2018

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat că își va demisia din toate funcțiile pe care le deține în PSD și va rămâne un simplu membru dacă nu va reuși să finalizeze ”într-un…

Adrian Oros : Nu pot fi reduse atribuțiile președintelui statului la un rol pur și simplu formal în problematica revocării procurorului-șef al DNA
Adaugat in data de - February 27, 2018

„Curtea Constituțională a României s-a pronunțat. Nu pot fi reduse atribuțiile președintelui statului la un rol pur și simplu formal în problematica revocării procurorului-șef al DNA, așa cum încearcă strict politic să…
OGLINDA ZILEI      JURNAL POLITIC      FOAIA MARAMURESULUI      PROFIT NEWS      TIME FOR SPORT      FASHION ADDICT      TRADEAUTO      CASA TA CLUJ
ATENTIE ! Acesta este un agregator de stiri. Toate drepturile asupra
continutului regasit pe acest website apartin surselor declarate la finalul fiecarui articol.
apartamente floresti mobila la comanda cluj