HOME     
     SOCIAL     
     BUSINESS/FINANCIAR     
     POLITIC/ADMINISTRATIV     
     SPORT     
     INTERNATIONAL     
     DIVERTISMENT/CANCAN     
1 EUR - 4.9243 RON      1 USD - 0.1470 RON      1 GBP - 5.6647 RON      1 CHF - 4.4730 RON      1 XAU - 4.1120 RON Sambata, 17 Aprilie 2021

POLITIC/ADMINISTRATIV
Schimbări în infrastructura Băii Mari. Ce promisiuni face primarul

Un proiect important de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Baia Mare de joi, 11 iulie 2019, este cel care prevede aprobarea listei terenurilor care pot face obiectul unui schimb imobiliar între administrația locală și proprietarii unor terenuri situate în zona Pietrosul, perimetrul cuprins între Bd. Unirii, Bd. București și str. Gheorghe Bilașcu, respectiv în zona cartierul Traian, str. Munteniei, str. Moldovei. Aici ar urma să fie amenajate proiecte de infrastructură rutieră, parcări, zone verzi și de agrement pentru cei mici și pentru cei mari.

“Am văzut foarte multe sesizări din partea cetățenilor și foarte mare emoție din partea lor, construirea unor unități locative, unor construcții de locuit în zona Pietrosu și în zona Moldovei. Aceste două zone le propunem spre schimb imobiliar, în prima fază, celor care dețin aceste terenuri, pentru a putea să dezvoltăm anumite funcțiuni care să țină exclusiv de creșterea calității vieții în aceste cartiere. Mă refer la parc, locuri de joacă, teren de sport, dar și alte chesiuni care se țină atât de cei mai în vârstă, cât și de cei mai tineri. Pentru a nu aglomera cartierele care oricum sunt aglomerate, sub aceste funcțiuni pe care le avem în vedere, ne gândim să facem inclusiv parcări, așa cum se va întâmpla și în Piața Revoluției, respectiv Centrul Istoric al municipiului Baia Mare și în alte puncte pe care le avem deja înscrise pe lista de investiții a municipiului”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Primarul garantează că în aceste zone nu vor exista construcții, ci investiții care să contribuie la ridicarea calității vieții cetățenilor.

“Cetățenii din zona Pietrosu, respectiv zona Moldovei, pot să fie absolut siguri că în aceste zone nu se va construi nimic care să le agreseze viața, confortul și sunt convins că atât dumneavoastră cât și proprietarii terenurilor veți avea înțelepciunea să cântăriți într-un mod foarte atent și să considerați că este o chestiune echitabilă, aducând într-un fel respect cetățenilor, dar pe de altă parte respectând și proprietatea, pentru că avem o listă de imobile, respectiv terenuri care nu sunt înscrise pe această listă și nu sunt oferite spre schimb într-un dispreț față de proprietatea pe care o dețin anumiți cetățeni. Așadar, zona Pietrosu și zona Moldovei sunt înscrise în acest proiect de aducere a terenurilor în patrimoniul municipiului prin schimb imobiliar. Evaluăm în acest moment, într-un mod foarte atent și serios având în vedere că avem în lucrare și planul urbanistic zonal din cartierul Săsar, avem aplecată atenția asupra terenului de pe strada Petre Dulfu, acolo unde a fost vechea piață din zona Iuliu Maniu, respectiv Petre Dulfu, zona verde de acolo, respectiv terenul de sport”, a mai spus primarul în fața consilierilor locali.

Detalii pe emaramures.ro

CITESTE SI
Dezastrul descoperit de Adrian Oros la Agricultură: coafeze pe post de „specialiști” și cormorani care „mănâncă” rapiță
Adaugat in data de - 13 ianuarie 2020

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că a descoperit la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) coafeze angajate pe posturi de „specialiști” și că a primit spre plată documente de despăbubiri pentru…
OGLINDA ZILEI      JURNAL POLITIC      FOAIA MARAMURESULUI      PROFIT NEWS      TIME4SPORT      FASHION NOW
ATENTIE ! Acesta este un agregator de stiri. Toate drepturile asupra
continutului regasit pe acest website apartin surselor declarate la finalul fiecarui articol.